Жена на 106 години пребори Covid-19

Столетницата се лекувала в болница до Берлин

Жена на 106 години пребори Covid-19 | StandartNews.com

 

Жена на 106 години се е възстановила от Ковид-19 в Германия, предаде ДПА, позовавайки се на компанията, управляваща болницата в град Ораниенбург в близост до Берлин, в която е лекувана пациентката. 
Столетницата е била изписана по-рано през седмицата. "Тя беше в много добро общо състояние за възрастта си и имунната й система успя да се пребори с вируса с наша подкрепа", казва главният лекар Харалд Панвиц.
Жената е дошла в болницата в Ораниенбург заради стомашни спазми и диария, без сериозни дихателни проблеми. Направен тест обаче е потвърдил, че тя е с Ковид-19, и веднага е била поставена в изолация. По нейна молба името й не се споменава.
От "Оберхавел Клиникен" отбелязват, че в болници на компанията от заболяването, причинено от новия коронавируса, са се излекували и други възрастни пациенти.
Преди няколко дни 97-годишна жена - също от провинция Бранденбург, е била изписана от болница в Берлин, след като е била излекувана от Ковид-19. Възрастната пациентка от град Бернау е постъпила в болничното заведение със съмнение за инсулт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай