Заведенията в защитен режим срещу затваряне

От БХРА твърдят, че при тях досега не е имало заразени хора

Заведенията в защитен режим срещу затваряне | StandartNews.com

През цялото време сме поставяли като приоритет запазване здравето на нашите клиенти. Доказахме го през изключително тежкия летен сезон, когато една огромна част от хотелите и ресторантите останаха затворени. Факт е, че нямахме нито един заразен – нито гост, нито човек от персонала, каза Атанас Димитров от БХРА пред БНТ. 

"Изправени сме пред една много трудна за оцеляването на бизнеса ситуация, която продължава да ескалира. Ние сме за диалог на бизнеса и здравните власти, защото е в интерес на Здравното министерство и държавата да взимат адекватните решения в диалог с всички заинтересовани", подчерта той. 

До вчера нямаше кой знае какви мерки в България и по тази причина и не се спазваха, заяви доброволецът във ВМА Любомил Анастасов - също гост в предаването. Според него "мерките са доста хаотични, доста нелогични, дори смешни". 

"Най-големият проблем е здравната ни система, която и преди коронавируса не беше в много добро състояние. През последните 15 години тя върви надолу", отбеляза той. 

За него една от най-важните мерки е спазването на социална дистанция. Ако е възможно тя да се гарантира, нека нощните заведения продължат да работят, добави Анастасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай