Сряда,

Затвориха за дезинфекция две предприятия в Стара Загора

От: Редактор -
186
Затвориха  за дезинфекция две предприятия в Стара Загора
A
A
A

Временно, заради извършване на периодична и крайна дезинфекция не работят двете старозагорски предприятия, в които бяха констатирани огнища от COVID-19, съобщиха от местното РЗИ. В съобщение до медиите директорът д-р Станимир Станков уточни, че от обявените в националната инфосистема днес 22 случая в областта на заразени с коронавируса на практика само 4 са нови.

Останалите 18 са работници в „Градус“ – Стара Загора, които са диагностицирани с PCR тест през предходните дни. Причината за натрупването на броя на положителни проби за две денонощия е, че Единният информационен портал е отворен за входиране на данни до 22:00 часа, а лабораториите понякога работят и след този час.

Четирите нови потвърдени случаи през последното денонощие на територията на област Стара Загора не са на работещи в двете производствени предприятия, в които са установени огнища на коронавирус.

Към момента в „Градус“ има 27 заразени, които са жители на област Стара Загора.4 са настанени в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Първата хоспитализирана още в неделя , служителка на 55 години е интубирана. Пак там са и двама индийски граждани, работещи във фирмата.В текстилното предприятие „Наталия“ са установени до момента 7 случая на COVID-19, 4 са  в Клиниката по инфекциозни болести.

След възстановяването на производствената дейност в „Градус“ и „Наталия“ през следващата седмица ще  бъдат допускани само работници с отрицателен резултат от PCR тест


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички