Защо родителите в Раковски отказват децата им да бъдат тествани

Желанията им са децата да бъдат тествани само при положителен ученик

Защо родителите в Раковски отказват децата им да бъдат тествани | StandartNews.com

В Раковски 80% от родителите отказват децата им да бъдат изследвани два пъти седмично със щадящи тестове. Затова в града бе обявена тридневна ваканция, която да позволи да бъде взето решение как ще продължи обучението, съобщава Нова тв.

Родители предпочитат децата да бъдат тествани само ако броят на заболелите от коронавирус нарасне.

Притеснява ги психологическият натиск и постоянното тестване, а също и после ако излезе положителен, каква ще е нагласата на другите деца.

Според една от майките, ако тестът излезе отрицателен, е загуба на време. Тя казва, че децата не са опитни зайчета. Мнението на друга пък е, че тестовете нищо не отчитат, а лъжат хората.

Те задават редица въпроси. Например, ако едно дете, което е било изолирано заради позитивен тест и после се върне в училище, ще бъде ли тествано пак? Майките приканват за повече яснота и конкретика.

Те се заканват, че ако след три дни исканията им не бъдат изпълнени, ще има голям протест. А желанията им са децата да бъдат тествани само при положителен ученик. Инициирана е подписка, подкрепена от 1000 души, тя ще бъде изпратена до министрите на образованието и здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай