Втори заразен с коронавирус в Белгия

Белгия въвежда т.нар. втора фаза на готовност за противодействие на разпространението на грипа

Втори заразен с коронавирус в Белгия | StandartNews.com

В Белгия е бил регистриран втори случай на носител на коронавируса COVID-19, съобщава министерството на здравеопазването на страната.
Завърнала се наскоро от Франция жена е била приета в болница в Антверпен. Жената страдала от силна хрема.

Здравното министерство на Белгия предупреждава, че в следващите дни се очаква да се появят още заразени. Досега в страната е бил открит един носител на вируса, завърнал се от Китай. Пациентът е бил поставен под болнична карантина в Брюксел и след две седмици е изписан здрав.
Медиите отбелязват, че в последните дни още двама души, преминали през Белгия, са проявили признаци на заболяване след завръщането си у дома - мъж от Люксембург, кацнал на летището в Шарльороа, както и испанка, посетила района на Антверпен. Засега белгийските здравни власти изследват на ден по стотина души, но се предвижда увеличаване на броя на проверяваните.

Белгия въвежда т.нар. втора фаза на готовност за противодействие на разпространението на грипа, при която хората, общували със заразените, също преминават задълбочена проверка. Възможно е някои от близките на заболелите да бъдат поставени под карантина като предпазна мярка, отбелязват медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай