Донесоха ваксините по къси гащи

Ваксините дойдоха, първи ще си сложи здравният министър проф. Костадин Ангелов

Донесоха ваксините по къси гащи | StandartNews.com

Точно в 7 и 50 първите ваксини срещу коронавирус бяха разтоварени пред сградата на Центъра по заразни и паразитни болести в София.

Докара ги полско камионче. Шофьорът му впечатли присъстващите, слизайки по къси гащи, пише Марица.

Интересното е, че камионът се следи с чипове от централата на Пфайзер, която носи отговорност до предаването на ваксините.

Две кашончета всъщност представляваше ценният товар, охраняван от десетки полицаи. Посрещна го лично здравният министър проф. Костадин Ангелов. Присъстваха шефът на Агенцията по лекарства Богдан Филипов, директорът на столичното РЗИ Данчо Пенчев, шефове на болници, представители на държавата.

Ваксинирането ще започне още утре с известни медици от първите редици на битката с опасния вирус. Първи ще се ваксинира здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Ваксините, които пристигнаха тази сутрин, са 9750 дози. През януари очакваме още пратки до достигане на 62 500 дози. Враца и Велико Търново получават ваксините си от тук на 28 декември", съобщи още Ангелов.

"Пристигнаха и информационни материали, насочени към лекарите и пациентите за добиване на достатъчно информация. Утре ще започне ваксинирането в три града синхронно – София, Пловдив и Бургас...

Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава. Постоянно има лекари, които желаят да се включат във ваксинацията от първата доставка. Амбицията ни е да постигнем 70% ваксинирани българи. След като постигнем това число, ще хвърлим маските, ще започнем да се виждаме, да виждаме своите близки, да ходим на театър и кино", добави още Ангелов.

Ако имаме по-големи количества, ще ваксинираме хората паралелно, най-големи длъжници сме на възрастните хора, казаха от щаба по ваксините.

Припомняме, че ваксините на "Пфайзер" са първите одобрени за ЕС. Поставят се два пъти в рамките на максимум 3 седмици. Веднага след Нова година в България ще пристигнат още 50 000 дози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай