Ваксинират 30 млн. американци за 10 дни

Приканват Тръмп да се включи в агитацията на американците за имунизиране срещу коронавирус

Ваксинират 30 млн. американци за 10 дни | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън каза днес, че ваксинираните срещу COVID-19 американци ще достигнат 100 милиона в следващите 10 дни, предаде Ройтерс.Преди дни бройката на имунизираните в Съединените американски щати бе около 70 млн.

Байдън също така заяви на събитие в Белия дом, че правителственият пакет за подпомагане на пострадалите американци и бизнес от коронавирусната криза на стойност 1,9 трилиона долара ще изисква стриктен контрол, за да се осигури надлежното му изпълнение.

Същевременно говорителката на Белия дом Джен Саки каза, че Доналд Тръмп не трябва да има нужда от покана, за се включи в усилията за насърчаване на ваксинациите, предаде Франс пресБелият дом смята, че Тръмп трябва да се включи в стремежите да бъдат убедени онези, които са въздържани спрямо ваксините срещу коронавируса, по-специално в републиканския лагер. Но Белият дом няма намерение да умолява Тръмп да прави това.Бивши президенти от двата политически лагера - Джими Картър, Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Барак Обама се мобилизираха в последните седмици с послание към сънародниците си да се ваксинират, но Тръмп остана встрани от тази инициатива.Всички други бивши президенти, които се включиха в кампаниите, нямаха нужда от официална покана. Ако бившият президент Тръмп се събуди утре и реши, че трябва да се произнесе с по-голяма яснота относно ефикасността на ваксините, то ние ще подкрепим това, разбира се, каза Саки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай