Сряда,

Уплашихме и Белгия

От: СТАНДАРТ -
Уплашихме и Белгия
A
A
A

Пристигащите от Североизточна и Югозападна България ще бъдат под задължителна двуседмична карантина

След Гърция и Италия, уплашихме и Белгия с увеличения брой на заразени от коронавирус у нас. Белгийското министерство на външните работи въведе задължителна карантина за пътниците, които влизат в страната от да района в България - Североизточен и Югозападен.

Предвижда се пристигащите от тези части да бъдат поставяни под двуседмична карантина - у дома, ако имат постоянен адрес в Белгия, или в приемен център. Тези пътници подлежат също на задължително изследване за COVID-19, преде БТА.

За пристигащите в Белгия от Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България изследването и карантината са препоръчителни. Забранява се пътуването от Белгия до Североизточен и Югозападен район в нашата страна. Препоръчва се пътуване с особено внимание до Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България.

От началото на август Белгия въведе задължението всеки, който пристига в страната, да попълни 48 часа предварително бланка онлайн с личните си данни и описание на местата, които е посетил в последните две седмици. Това задължение се отнася и за преминаващите през Белгия транзит, ако пътуването им ще отнеме повече от две денонощия.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички