Понеделник,

Тръгват мобилни екипи за ваксинация

От: СТАНДАРТ -
277
Тръгват мобилни екипи за ваксинация
A
A
A

Първите общински мобилни екипи за имунизация срещу коронавирус тръгват от днес в Пловдив и малките населени места от областта.  Те ще работят по график, който се изготвя според наличните количества от различните ваксини. 

„Днес е първият курс за имунизация извън територията на Пловдив – в предприятие за изработка на велосипеди, тъй като вчера отправиха молба към нас. РЗИ ни предоставиха 400 дози с гаранция, че в момента, в който свършат, ще ни осигурят още. Утре пътуваме за община Карлово, където ще ваксинираме в няколко села, до които достъпът до медицинска помощ е труден, бавен и недостъпен. Ние отиваме на крака при тези хора, някои от тях нямат семейни лекари и им се налага да пътуват до близките градове”, обясни пред Нова тв директорът на Дирекция „Здравеопазване” в Пловдив д-р Калин Калинов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обясни, че ще бъдат оборудвани още две линейки, за да може да се изпълнят нуждите на всички желаещи да се ваксинират.

„Тези линейки са дарение. Ще ги ползваме, докато продължава пандемията. Не плащаме нищо за тях. Екипът се състои от две сестри и един лекар”, добави той.

Градоначалникът подчерта, че в града под тепетата вероятно също ще се премине към дистанционно обучение. Ако заболеваемостта се повиши, общинският щаб ще помисли за затваряне на моловете и фитнесите.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com