Тест за Covid-19 само за секунди!

Операцията е наречена „Отворено небе“

Тест за Covid-19 само за секунди! | StandartNews.com

30-секунден тест за откриване на коронавирус , разработен от Индия и Израел, трябва да бъде готов до „броени дни“, заяви в израелският посланик в Индия Рон Малка пред индийската агенция PTI.

„Всички прагове са преминати“, добави той.

Операцията е наречена „Отворено небе“ и Малка вярва, че комплектът за тестване ще позволи на света да започне да отваря небето, тъй като технологията просто изисква човек да издуха в тръба и резултатите стават достъпни за по-малко от минута . Също така е много евтино за изпълнение, тъй като резултатите се доставят на местно ниво, без логистиката и разходите за изпращане на пробата в лаборатория.

"Това ще бъде добра новина за целия свят", каза той.

Малка каза, че Индия вероятно ще служи като производствена централа за този комплект за бързо тестване.

Израел изпрати делегация на високо равнище от Дирекцията за отбранителни изследвания и развитие (DDRD) в Индия през юли, за да разработи новите и бързи тестове за коронавирус в сътрудничество с техните индийски колеги, като същевременно лекува индийски пациенти с коронавирус.

Тестове бяха проведени върху голям брой проби в Индия. Според Малка всеки тест е преминал през различни етапи на оценка.

Той каза, че този нов бърз тест е „блестящ пример за това колко плодотворно може да бъде сътрудничеството в науката и технологиите между Израел и Индия“.

Миналата седмица Израел започна да използва одобрения от FDA тест за коронавирус, който се извършва само с помощта на респираторни проби, събрани от лица, за които се подозира, че имат коронавирус. Тази иновативна технология осигурява резултати в рамките на 15 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай