Вторник,

СЗО вижда окуражаващи признаци в Европа

От: Рачо Рачев -
865
СЗО вижда окуражаващи признаци в Европа
A
A
A

Признаци за забавяне на разпространението на новия коронавирус вижда в Европа местният офис на Световната търговска организация (СЗО). Въпреки това ситуацията остава сериозна, каза директорът на европейския клон на СЗО Ханс Клуге, цитиран от Франс прес.

"Въпреки че ситуацията продължава да е доста тревожна, започваме да виждаме окуражаващи знаци", заяви Клуге на пресконференция, излъчвана онлайн от Копенхаген.

В Италия, която е европейската държава с най-много заразени с коронавируса, се наблюдава леко намаляване на новите случаи на заразяване, въпреки че още е прекалено рано да се каже, че пандемията там е достигнала своя апогей, изтъкна той, цитиран от БТА.

СЗО Европа, която отговаря за територия от Атлантическия до Тихия океан и в която членуват 53 страни, толкова различни, като например Русия и Андора, вече регистрира 220 000 случая на заразяване с коронавируса и 11 987 починали.

Близо 60 процента от заразените и 70 процента от починалите от коронавируса по света са в Европа, отбеляза Клуге.

В същото време ръководителят на СЗО Европа посочи, че безпрецедентните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са спечелили време за държавите на континента и са намалили натиска върху здравните им системи.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com