СЗО с ужасна прогноза за коронавируса

Заразата няма да спре да се разпространява до лятото

СЗО с ужасна прогноза за коронавируса | StandartNews.com

С ужасна прогноза за развитието на коноравируса излезе Световната здравна организация. Тя смята, че смъртоносната зараза няма да спре да се разпространява до лятото, съобщава CNBC, цитирана от БЛИЦ. Трябва да признаем, че вирусът може да запази способността си да се разпространява. Грешно е да се твърди, че този коронавирус ще изчезне през лятото, като сезонния грип. Надяваме се това да се случи, това би бил неочакван успех, но не бързаме да правим такова заключение, защото няма доказателства“, заяви Майкъл Райън, директор на програмата за спешна медицинска помощ на СЗО.

ВИЖ ОЩЕ: Защо се бави ваксината срещу коронавируса

Броят на заразените с новия коронавирус по света достигна 100 686, съобщи още Световната здравна организация. "Пред прага сме да достигнем 100 700 потвърдени случая", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейсус. Той съобщи още, че от болестта досега са починали 3411 души. "Особено обезпокоен съм, че новият коронавирус се разпространява в страни с по-слаба здравна система, които може да не успеят да ограничат епидемията", отбеляза генералният директор на СЗО.

Целият свят продължава да налага нови ограничителни мерки. Министерството на външните работи на Германия препоръча на германците да не ходят в италианската алпийска провинция Южен Тирол, а също така и в областите Емилия-Романя и Ломбардия.

Властите в Дания посъветваха организаторите на прояви с повече от хиляда присъстващи да ги отменят. В резултат на това организаторите на концерта за избиране на датския представител в песенния конкурс на "Евровизия" обявиха, че той ще се състои без публика. Ще бъдат върнати парите за закупените около 10 хиляди билета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай