Сряда,

Следваща вълна на К-19 няма да има!

От: Редактор -
713
Следваща вълна на К-19 няма да има!
A
A
A

Няма да има слeдвaщa вълнa нa Сovid-19 у нac, заяви д-р Никoлaй Брънзaлoв - зам.-председател на БЛС и член на НОЩ, в интервю за агeнция Фокус.

Защо мисля така?- защото нараства броят на ваксинираните, нараства и броят на излекуваните. Знаете, че излекуваните вече са в пъти повече.отколкото заболелите.

Много хора вече са изкарали въпросната инфекция и като прибавим към тях и един много голям брой т.нар. "скрита заболеваемост", които по някакъв начин са срещнали вируса, и са придобили имунитет, без да се разболеят сериозно и да потърсят медицинска помощ, цифрата набъбва доста.

Вирусът няма терен, на който да се развива на такава широка основа.

Още повече идват топлите месеци, въпреки че вирусът е доста упорит, но тогава се разпространява малко по-трудно - хората повече са на открито. Това са основните причини да мисля, че няма да имаме сериозна заболеваемост и съответно четвърта и последваща вълна.

Освен, ако не дай си Боже, вирусът мутира до такава степен, че ваксините престанат да действат. При това положение нещата могат да се променят, но към момента нямаме такива сигнали", коментира д-р Никoлaй Брънзaлoв.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички