Неделя,

Ще има ли хапче-чудо за коронавируса?

От: СТАНДАРТ -
Ще има ли хапче-чудо за коронавируса?
A
A
A

Хапчето-чудо, което лекува коронавируса, със сигурност не е открито. Това коментира инвазивният кардиолог проф. Иво Петров в телевизионно интервю.

Лечението на вирусните заболявания е изключително сложно, защото за огромната част от тях няма лекарства. Възприема се тезата, че един от основополагащите фактори е електромагнитното замърсяване, което води и до активиране на вирусите, обясни професорът. И коментира: „Всички сме свикнали с хапчето, което да ни излекува. Но такова няма. Лечението на това заболяване, което за нас е ново, изисква най-често усилия и средства. Не лекарства, а средства и те може да са както физико-химични в началната фаза, така и по-сериозни.”.

Проф. Петров бе категоричен, че трябва да сме отговорни в ситуацията както към себе си, така и към другите.

„Като родител нямам притеснения, когато изпращам детето си на училище”, заяви проф. Петров, коментирайки мерките срещу заразата в училищата. „Темата коронавиоруса ще бъде актуална като изводи още поне 20 години", каза кардиологът. За него най-важна е дезинфекцията, защото вирусът е една физическа частица с една малко по-висока степен на организация и физико-химичните методи са по-сигурни за контрола му отколкото биологичните. Ключова мярка е средата да бъде обработена.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички