Щабът: Няма нови заразени с коронавирус

Социалното дистанциране и самоизолиране са ключовите думи срещу коронавируса

Щабът: Няма нови заразени с коронавирус | StandartNews.com

Нови положителни проби за коронавирус от изследваните през нощта няма, съобщи на редовния брифинг в 8 ч. тази сутрин началникът на националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

189 пациенти са заложени да бъдат изследвани във вчерашния ден, от тях 16 са дали положителни резултати. Те са предимно в София, но част от тях са от Монтана, контактни лица със заразеното семейство, настанено в "Пирогов".

4983 смъртни случая са регистрирани за последното денонощие в световен план. 70 000 заразени обаче са се възстановили от заболяването.

Социалното дистанциране и самоизолиране са ключовите думи срещу разпространението на коронавируса, категоричен е проф. Мутафчийски.

Началникът на оперативния щаб обясни, че семейно тържество в абсолютно противоречие с препоръките на здравните власти, е причина за позитивните проби на контактните лица със заразеното семейство.

Починалата жена в момента е в камерата на "Пирогов", тъй като близките й са под карантина и няма кой да я погребе, допълни още проф. Мутафчийски. Това са нестандартни ситуации, изискват нестандартни решения, подчерта той.

Критично остава състоянието на съпруга на починалата, който също се намира в "Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай