САЩ с рекорд по заразени с коронавирус

Положителните проби за ден достигнаха 218 000, починалите са 2879

САЩ с рекорд по заразени с коронавирус | StandartNews.com

САЩ регистрираха през последното денонощие рекорден брой новозаразени с коронавируса и починали. В страната е достигнат и пик на пациентите с Covid-19 в болница, а здравни експерти се опасяват, че епидемичната обстановка ще продължи да се влошава, съобщиха информационният агенции.

Университетът „Джонс Хопкинс“ съобщи вчера за рекордните близо 218 хиляди нови случая на коронавирус и 2879 починали за едно денонощие в САЩ. В страната с население от около 330 милиона души са регистрирани общо 14,1 милиона заразени с коронавируса и над 276 хиляди починали от причиняваното от него заболяване Covid-19.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава. Те са на първо място в света по брой заразени и починали.

Броят на пациентите с Covid-19 в болници в САЩ достигна поредна пикова стойност, надхвърляйки прага от 100 хиляди (100 667). Запазва се наблюдаваната от седмици тенденция всеки ден да бъде регистриран нов рекорд.

Въпреки че началото на масовото ваксиниране на населението се очаква в обозримо бъдеще, здравни експерти очакват събиранията за Деня на благодарността в края на миналия месец и около предстоящите коледни празници да влошат епидемичната обстановка.

Стремителният ръст на новите случаи на коронавирус в Калифорния доведе до нови заповеди за локдаун. Капацитетът на интензивните отделения в най-многолюдния американски щат може да бъде запълнен до седмици, предупреди губернаторът Гавин Нюсъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай