Четвъртък,

РЗИ: Магазините спазват мерките срещу вируса

От: Рачо Рачев -
139
РЗИ: Магазините спазват мерките срещу вируса
A
A
A

Няма констатирани сериозни нарушения, показва поредната проверка на контролните органи в отворените търговски обекти в столицата, предаде БНР.

Екип на столичната РЗИ отчете, че магазините са създали необходимата организация за безопасното посещение на клиентите.

Проверката на здравните инспектори започна в търговска верига за играчки и домашни потреби, където опашката от клиенти се разреди едва след нашата поява. Не отвън, а вътре бе констатирано нарушение - клиенти с неправилно поставени лични предпазни средства, обясни Моника Драгнева, инспектор в РЗИ.

"Актът се съставя на отговорното лице в търговския обект, тъй като не е създало правилно организация и е допуснало вътре да влезнат посетители с неправилно поставени лични предпазни средства, покриващи носа и устата", каза тя.

Санкциите варират от 300 до 1000 лева. Други нередности нямаше: "Допускат се точния брой хора в магазина. Имаше маркировка, която гражданите спазваха и на касите включително, а отвън опашката е  през метър".

Проверката продължи в голяма хранителна верига. На входа ни посрещна служител на охраната, който организираше пропускателния режим: "Относно организацията не се допуска струпване на хора нито пред обекта, нито на касите".

Глобен за неправилно носене на лично предпазно средство бе управителят на магазина, обясни Драгнева. Доволни от своя пазар, клиентите похвалиха създадения ред: “Пазим си дистанцията и това е. Широк е магазина, голям е и има място за всички. На касите няма струпвания. Всичко е нормално. Имаше разстояние, което благодаря, че се спазва. Всичко е на ниво“.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com