Вторник,

Развързват кесията за засегнатите от новите мерки

От: СТАНДАРТ -
256
Развързват кесията за засегнатите от новите мерки
A
A
A

Служебната власт обеща да развърже кесията и да компенсира бизнесите, които са засегнати от новите мерки срещу разпространението на коронавируса.

„Компенсации за засегнатите сектори от новите мерки срещу коронавируса ще има. Цялото общество поема тежестта от неудобството от коронавируса. Мерките, които се взимат сега, имат за цел да не се стига до натиск над здравните заведения", заяви в интервю за Нова тв заместник-здравният министър Александър Златанов.

Според него финансовото министерство и министерството на труда и социалната политика имат механизми за компенсиране на засегнатите сектори. "Контролът ще се прави след заповеди на вътрешния, здравния и земеделския министър за проверки на техни служители, заедно или по отделно. При констатирани нарушения ще се пишат актове, а ако нарушението продължава, ще има затваряне на обекти", обясни д-р Златанов.

„Втора година децата са изведени от естествената училищна среда. Това пречи на развитието, обучението и социализацията им. Правим всичко възможно децата да започнат да учат колкото се може по-дълго присъствено”, каза още той.

Проверяващите трябва да имат сертификат за ваксинация, за преболедуване или негативен тест за коронавирус. Според Златанов гражданите могат да изискат от проверяващия ги полицай да покаже един от тези документи. „Не е записано това правило, но се подразбира”, смята Златанов.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com