Радост в Европа. И Германия отваря

Падат ограниченията за ваксинирани още този уикенд

Радост в Европа. И Германия отваря | StandartNews.com

След като Франция и Великобритания обявиха, че разхлабват ограниченията, същото ще направи и Германия още от идната събота. Предвиждат се да  отпаднат ограниченията за ваксинираните и преболедувалите Covid-19. Това предложи правителството, а гласуването в двете камари на парламента е насрочено за четвъртък и петък.

Германското правителство действа под натиска на обществото и придвижи предложение за изменение на закона за защита от инфекции, с което да отпаднат някои ограничения.

В момента, в който се установи, че напълно ваксинираните и оздравелите не представляват риск за себе си и за околните, е много вероятно за тях да отпаднат ограниченията, обяви здравният министър Йенс Шпан.

Очаква се още през уикенда ваксинираните и преборили болестта германци да си върнат голяма част от гражданските свободи, като свободно придвижване, както и отпадането на изискването за отрицателен резултат от тест и задължителната карантина след завръщане от някои държави. За връщането на гражданските свободи отдавна настоява опозицията - както крайнодясната „Алтернатива за Германия“, така и либералната партия и Левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай