Понеделник,

Професор хвали метод за лечение на коронавируса

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
Професор хвали метод за лечение на коронавируса
A
A
A

Нищо притеснително няма, че през последните дни броят на заразените с COVID-19 расте на фона на тестваните - процентът варира от 2,5% до 4%, което не е драма, заяви пред БНТ кардиологът проф. Иво Петров в коментар за превенцията на COVID-19 и начините за справяне с вируса, на които залага науката.

Според него българското здравеопазване е доказало, че е изключително адаптивно.

"Статистиката сочи, че в България са заети едва 10% от потенциално интензивните, подходящи за COVID-19, легла. Такива са и международните статистики. За разлика от много други страни, напрежението върху нашата здравна система от страна на COVID-19 все още не е голямо", отбеляза кардиологът.

На въпрос за йонизацията като метод за лечение проф. Петров припомни, че това е отдавна познат на медицината метод. В Испания, Италия, Турция, Русия, Куба вече има натрупани данни относно озона и неговите ефекти, добави той.

"Тези отрицателни кислородни йони, които са резултативни на озона, е доказано недвусмислено още от времето на MERS, че имат благоприятно въздействие. Прилагаме йонизираната вода и йонизирането на въздуха включително и за предпазване на персонала в нашата болница. Вече сме прилагали на няколко пациенти, които бяха от леко до много тежко болни, и ефектът е много добър", обясни кардиологът.

По думите му пиенето на йонизирана вода може да е полезно и като превантивна мярка срещу коронавируса.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички