Събота,

Полиция ще пази срещу събирания на 8 декември

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС Архив -
182
Полиция ще пази срещу събирания на 8 декември
A
A
A

Столицата продължава да е в червената зона по заболеваемост, въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни, написа в профила си във Фейсбук кметът Йорданка Фандъкова.

„Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение“, посочва тя.

Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания, съобщава Фандъкова. Създадена е и организация проверки на големите търговски обекти по три пъти дневно. „Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни“, допълва кметът.

Днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с COVID отделения, допълва в поста си градоначалникът.

Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната РЗИ, уверява също Йорданка Фандъкова.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com