Петък,

Почина жена с Ковид, върнали я от шест болници

От: Редакция -
995
Почина жена с Ковид, върнали я от шест болници
A
A
A

70-годишна жена, заразена с коронавирус, на която в петък шест болници в София са отказали прием, е издъхнала в УМБАЛ "Света Анна", където все пак бе настанена за лечение.

Тъжната вест съобщи внучката й Ива Аспарухова пред Нова телевизия. Първо линейката кара жената в "Пирогов", след това минава през ВМА, Александровска болница, Инфекциозна болница, "Токуда" и "Софиямед". Пациентката не е приета никъде. Последната спирка на екипа на "Спешна помощ" е Университетската болница "Света Анна", където след близо 3 часа обикаляне пациентката най-накрая е хоспитализирана. 

Малко след като жената е настанена в лечебното заведение, тя губи живота си. В смъртния й акт пише, че е починала от Covid-19. Жената е имала диабет, а преди година е получила и тромб. От болницата отказват коментар по случая. А внучката твърди, че научила за тъжната новина от съседи.

"Разбрах от близки, тъй като явно никой не е записал моя телефон. Те открили работещи в болницата, които да им съобщят. Опитах да се свържа с някого в болницата, тъй като има телефони за информация за пациенти. От петък до неделя никой не ми вдигаше", разказа младата жена.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com