Родителите да си мерят приказките пред децата

Мерките са адекватни, затова нямаме случай на коронавирус в България

Родителите да си мерят приказките пред децата | StandartNews.com

Като много адекватни определи стъпките, които кризисният щаб прилага в България, представителят ни в местния офис на Световната здравна организация Михаил Околийски. Нямаме случай на коронавирус, очевидно мерките, които вземаме, дават резултат, каза Околийски пред БНТ. 

По думите му с последните си препоръки Световната здравна организация се опитва да отговори на страховете на най-уязвимите групи за коронавирус - хронично болни и възрастни хора. Темата за коронавируса се отразява на психичното здраве на тези групи. Околийски призова активно да се комуникира с възрастните хора по отношение на рационалния риск - докъде човек е в риск от това да се разболее, какви са начините за предпазване.

"Децата също са свидетели на тази повишена информационна необходимост на хората. Да не кажа думата истерия. Родителите би трябвало да си дават сметка на какъв стрес ги излагат, говорейки непрекъснато, шегувайки се с коронавируса. Децата трябва да бъдат изолирани от това влияние, доколкото е възможно", каза Михаил Околийски.

Той допълни още, че Мерките в Китай дават резултат - заболяванията намаляват, смъртните случаи намаляват, каза още Околийски. Смъртността обаче остава висока - около 3.4%

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай