Медиците от ВМА: Героите са преминалите през ковид

И ние се страхуваме за здравето на близките си, на семействата ни и за живота на пациентите ни, казаха лекарите

Медиците от ВМА: Героите са преминалите през ковид | StandartNews.com

Медиците от ВМА получиха стотици рисунки от деца, включили се в кампанията на НВИМ „Нарисувай Коледа за героите в бяло”. В отговор медиците им отвърнаха, че не те са героите, а всички, които са преминали през коварната болест. Те само са им помогнали да се справят.

„Благодарим ви, малки приятели! Искаме да ви кажем, че ние не сме герои, защото и ние се страхуваме, като всеки от вас. Страхуваме се за здравето на близките си, на семействата ни и за живота на пациентите ни… Герой е всеки, който премине през тази непредсказуема болест и завърши борбата с победа! Ние само му помагаме… Благодарим ви от цялото си сърце, деца! Вие внесохте цвят, красота и радост в клиниката ни”, коментира доцент Милена Енчева, ръководител на Клиника по пневмология и фтизиатрия – едно от десетте звена на ВМА, които се грижат за пациенти с коронавирусна инфекция.

Децата изпратиха своите рисунки  с призива „Ще се справим! Чао, COVID!”. Послание, което носи много мотивация, сила и едновременно с това и много искреност и топлина, присъщи за детските усмивки. „Получихме творбите на малките художници, включили се в кампанията. Рисунките на децата излъчват най-искрената любов и съкровеното желание да ни зарадват! Докоснаха сърцата ни и ни напомниха, че добротата и човечността трябва да ни изпълват не само на празниците”, каза още доц. Енчева.

Медиците си пожелаха да отворим нова страница с пожелания за здраве и благоденствие през Новата 2021 година!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай