Грозна спекула с цените на предпазните маски

Цената за най-обикновените скочи от 10 стотинки до 6 лева

Грозна спекула с цените на предпазните маски | StandartNews.com

Санитарните маски, които от три седмици не могат да се намерят в аптечната мрежа, вече се намират на отделни места, но на значително по-висока цена. Обикновената санитарна маска, която се продаваше между 7 и 20 ст. сега може да бъде намерена на късмет на цена от 2 до 6 лв., предава  БГНЕС.

Продаваната кутия маски, съдържаща между 150-170 бр. маски скочи от 10 лв. на 60 лв. Продажбата на маски заля и интернет пространството, където кутията , тигна до колосалната цена от 300 лв.

Аптекарят Николай Костов казва, че в момента има свръхпотребление на маските, и затова инцидентно могат да се намерят. Според него това е и в основата търговци да се възползват от създалата се ситуация и да търсят бързо забогатяване, възползвайки се страха на нацията, която отключи и параноята в доста хора, особено след като коронавирусът навлезе в Италия.

„Вирусите могат да проникнат през очите, през храносмилателния тракт, чрез замърсени лице, ако си пипнете устата или очите. Затова хигиената е много важна и дезифектантите свършиха. Днес разпродаваме последните“, обявява Костов и добави, че там още не са се появили спекулантите.

Има и недостиг на термометри, които също се търсят усилено. Първи са свършили инфрачервените термометри, като вече дори и в складовете няма наличности от тях.

Той алармира, че за първи път вече изчезва и основното противовирусно средство срещу и за лечение на грип. Аптекарят казва още, че има информация, че се очаква да ни връхлети втора грипна епидемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай