Петък,

Медик с версия за високата смъртност от ковид у нас

От: Рачо Рачев, кадър Нова телевизия -
1808
Медик с версия за високата смъртност от ковид у нас
A
A
A

Високата смъртност у нас от коронавирус се дължи на това, че не се търси помощ. „Има много хора, които са положителни - изследват се вкъщи, не се обявяват, не търсят лекарска помощ, а когато се влошат - тогава вече отиват в болница в много тежко състояние”, съобщи пред Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

Смъртността в България остава висока, въпреки че броят на новите случаи на коронавирус е намалял, каза още тя. Според Николова държавата е допуснала грешки в управлението на COVID кризата и дори не говори за ваксинация.

„Правим едно и също и очакваме различни резултати. Неглижираме мерките, отричаме съществуването на вируса, отричаме пандемията и поставянето на ваксините. Крием се, когато се разболеем, за да не влезем в карантина. Това са реалните последици от неглижирането на ситуацията. Фактът, че не признаваме, че вирусът съществува, не го прави да спре да се развива”, обобщи лекарката.

Тя коментира и съвпадането на COVID кризата с изборите у нас. „Всеки иска да угоди, да каже, че е много добре - няма криза, няма нужда да се носят маски, няма да ви контролираме. И какво се случва в крайна сметка - пациентът стига до болницата - места няма, ние се задъхваме, системата се пренатоварва, но всички други са добри”, посочи д-р Николова.

По думите й първото, което трябва да направи новият здравен министър, следва да е свързано с ваксинацията срещу коронавируса. „Имаме заболяване, което можем да предотвратим. Идват празници, ваксинирайте се, за да можем да ги изкараме спокойно”, призова Гергана Николова.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com