Масово проверяват за маски в Гърция

Гръцките власти затягат мерките срещу разпространението на Ковид епидемията

Масово проверяват за маски в Гърция | StandartNews.com

Гръцките власти затягат мерките срещу разпространението на Ковид епидемията, предаде БНР.

Извършват се масови проверки за носене на предпазни маски. Глобата при липса на маска е 150 евро. В крайбрежните заведения е забранено да има правостоящи. На сватбите и кръщенетата не трябва да има повече от 100 души гости.

До края на месец август е задължително носене на маски във всички затворени обществени места. Полицията провежда масови акции по контрол за спазване на мерките. Проверяват пътниците в градския транспорт, фериботи и влакове. Извършват се изненадващи проверки в търговските магазини. Налагат глоби за неносене на маски както на служители, така и на клиенти.

Полицаи предупреждават да не се влиза в църкви без маска, а вътре се спазва задължителна дистанция. Под забрана е събирането на хора за религиозни тържества. Броят на гостите за сватби също е съобразно квадратурата на заведението, като максималният брой е до 100 души.

Министерството по защита на гражданите взе извънредни мерки към барове и заведения на брега на морето. Забраниха правостоящи клиенти. Посещение на заведение е позволено само съобразно местата на масите.

С дронове полицията следи събирането на туристите на островите. Извънредни мерки въведоха на островите Миконос, Санторини,където бяха регистрирани случаи на тържества със стотици гости в частни вили.

Продължава се изискването за отрицателен тест за коронавирус по сухопътната граница на „Кулата-Промахон“. Остава забраната за полети от и към Турция, Албания и Северна Македония. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай