Масово неспазване на COVID мерките в моловете

РЗИ продължава с учестения контрол и благодари на всички граждани, които съвестно спазват въведените в страната противоепидемични мерки

Масово неспазване на COVID мерките в моловете | StandartNews.com

Миналата седмица в София са били издадени 70 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. От тях 60 са съставени на посетители или работещи в молове. Други 9 акта са написани на посетители или работещи в нощни заведения и дискотеки, като от тях 6 са за неспазване на противоепидемичните мерки, а 2 за неспазване на забраната за тютюнопушене. Връчени са и 2 покани за съставяне на актове.

Това показват проверките на столичната РЗИ в закрити обществени места за периода 12.10.2020 г.- 18.10.2020, предаде БГНЕС.

Извършени са 254 проверки по спазване на противоепидемичните мерки и пълната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места, в т. ч. спортни обекти, фитнес зали, големи търговски центрове – тип мол, плувни басейни, детски и учебни заведения, административни сгради, офис сгради, обекти за търговия и производство на храни (ресторанти, кафенета и др.) и нощни заведения. От тях 56 са в големи търговски центрове, 7- в административни и офис сгради, 8 - в нощни заведения и дискотеки.

СРЗИ продължава с учестения контрол и благодари на всички граждани, които съвестно спазват въведените в страната противоепидемични мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай