Четвъртък,

Маджаров: Обществото ни се провали

От: СТАНДАРТ -
467
Маджаров: Обществото ни се провали
A
A
A

Няма хаос в здравната система, а високо напрежение. Това заяви в ефира на Нова тв шефът на Българският лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров. "Не Мангъров беше прав, а Мутафчийски относно това, което ще се случи у нас. Мангъров мислеше, че ще е лек ветрец този вирус, но се случи лошият сценарий на Мутафчийски",  категоричен бе д-р Маджаров. "Не искам да всявам паника. С всеки изминал ден виждаме, че се взимат нови и нови мерки", каза той. Според него не сме изпълнили нужното като общество.

Има много млади, които изкараха леко К-19. Те имат антитела. В момента има хора, които искат да дарят кръвна плазма, но не им дават, защото нямат ПСР. Не може така, възмути се шефът на Лекарския съюз. По думите му, ако някой дари кръвна плазма, той може да избере за кого да го стори. "Нагнетява се едно напрежение. Важно е да кажем, че леглата в болниците за лечение на ковид се увеличават. Още пролетта обаче казахме, че ще се стигне до момент, в който системата няма да може да поема. В момента в системата няма хаос, а високо напрежение", каза Маджаров.

"Не бива да се създава усещане, че лекарите са виновни за нещо. Системата се справя, обществото ни се провали. То трябваше да разбере, че няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда да влезе в болница", каза шефът на БЛС. "Вероятно ще дойде време, когато ще трябва да направим анализ кой носи отговорност. Всички ние заедно обаче трябва да се справим с това. Не ми се иска пак хора да остават без работа. Това е друга трагедия. Нека помогнем на лекарите и медицинските сестри и спазваме най-нормалните мерки - дистанция и маски". призова Маджаров.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com