Лекар каза ще стигнем ли 20 000 заразени

В затворено помещение сложете една маска, не боли, съветва д-р Гергана Николова

Лекар каза ще стигнем ли 20 000 заразени | StandartNews.com

Ще стигнем ли наесен 20 000 заразени от коронавирус, както прогнозира шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов. Трудно е да се прогнозира, каза в ефира на Нова тв д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, член на УС на БЛС. В момента се движим около 200-300 заразени – вървим по плато, което не е добре. От друга страна трябва да си дадем сметка колко от заразените са в болници, каза д-р Николова. И допълни: „Най-големият страх за България се случи в Букурещ, това ли ни чака заради К-19?! Болниците са на предел и започват да се запълват, защото там се лекуват пациенти с пневмония и такива, които не могат да са хоспитализирани у дома. Големият проблем е недостигът на кадри. Доброволците могат да се включат на едно ниво. Лекарите не могат да бъдат заменени"

Оставихме на съзнанието на хората контрола за дистанция, маски и пр. Тук се загубихме, категорична бе лекарката. Преди няколко дни влязла в аптека извън София. И единственият човек с маска там била тя. Дори самите фармацевти били без маски.

Уверявам ви, като човек, който работи с маска, че говоря и чувам нормално дори и с нея. Маската не ограничава гражданските права и свободи, а просто предпазва човека и околните, добави д-р Николова. На въпрос какво е решението, тя отвърна: "Решението е да кажем на хората: "Да, движете се, събирайте си общувайте, но спазвайте правилата за дистанция. В затворено помещение сложете една маска, не боли!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай