Вторник,

Кунчев успокои за правилата срещу коронавируса

От: Рачо Рачев -
268
Кунчев успокои за правилата срещу коронавируса
A
A
A

Нови правила за борба с коронавируса няма да се въвеждат, успокои в интервю за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В същото време той подчерта, че епидемиологичната обстановка ще се удължи. Имаме по 5-6, до 10 смъртни случая дневно, обясни решението Кунчев.

"Ситуацията с COVID-19 не се подобрява в Европа, в последните две седмици се подобрява в България, може да помислим за неудължаване на епидемичната обстановка след края на септември. Но няма как да не се удължава като хората са по болниците. При тези условия тя трябва да продължи, за да можем да реагираме ефективно, надявам се тази тенденция да се запази", каза още доц. Кунчев.

"Днес имаме среща с образователния министър, за да избегнем излишно струпване на деца пред лаборатории и кабинети на лични лекари", каза Кунчев. Той допълни, че днес ще бъдат обявени мерки, за да не се случва това.

Оказва се има технически служители, които не работят събота и неделя и не са вкарали данните навреме, затова в понеделник се получи натрупване на смъртните случаи, обясни Ангел Кунчев.

Много добре се работи в София, Бургас Пловдив, Варна, каза той.

Предпазни средства има, няма лечебно заведение, на което да сме отказали. Умората не трябва да се пренебрегва. Извънредният начин на работа натоварва много. При рязка промяна на обстановката в студените месеци е възможно да предложим мярка за затваряне на нощните заведения, посочи още той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички