Кунчев с тревожни данни за вируса в Сърница

За първи път се случва такова огнище, в което са замесени 3 области, коментира доцентът

Кунчев с тревожни данни за вируса в Сърница | StandartNews.com

  • За първи път се случва такова огнище, в което са замесени 3 области, коментира доцентът
  • Заразените с коронавирус в Сърница стават 14

Тревожни данни за новото огнище на коронавирус у нас - Сърница, даде главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
Заразените са вече 14, двама от тях са служителки в общината. Направени са 80 теста, населението е малко над 3000 души.

Почти всичко в града е затворено, по-големите магазини, банките, кафенета, всички места, на които могат да се съберат повече хора.

"За първи път се случва такова огнище, в което са замесени 3 области – Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска. Работим с колегите и търсим евентуална епидемична връзка между случаите в село Осина, Благоевградско, и с работата на едно предприятие в Девин, където работят хора и от трите области, от трите населени места", заяви на видеоконферентна връзка с кмета на града главният държавен здравен инспектор.

Градоначалникът Неби Бозов призовава хората да не влизат в Сърница освен ако това не е абсолютно наложително. Същото помолиха и от РЗИ, въпреки че градът още не е карантиниран. Предстои това да бъде решено.

Въпреки тежката ситуация в Сърница засега КПП-а или изолиране на населеното място няма да има, съобщи по-късно доц. Кунчев на брифинг в Пазарджик. „Препоръчваме на хората, които са направили резервации в къщите за гости в Сърница за тази събота и неделя, да ги отменят и да ограничат посещенията си там през следващите 14 дни. Освен това ще помоли имамите да ограничат посещенията в местните джамии, където се събират много хора", допълни доц. Кунчев. Той увери, че здравните власти ще се справят с огнището в рамките на 10-на дни.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай