Сряда,

Кунчев каза кога ни чакат строги мерки

От: СТАНДАРТ -
783
Кунчев каза кога ни чакат строги мерки
A
A
A

Ковид-19 настъпва все по-рязко. Още 48 души изгубиха през последното денонощие битката със смъртоносната зараза. Ще има ли нови, по-строги мерки, ще се стигна ли до затваряне на бизнеси? Отговорите даде главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за Нова тв.

„При  достигане на над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, като веднага трябва да бъдат отпуснати помощи за бизнесите.  Не може безкрайно да работим само на база регионални мерки", каза Кунчев.

По думите му имаме две оръжия срещу Ковид-19 – ваксинацията и спазването на мерките. „Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве”, обясни Кунчев.

„Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше причината днес да организираме Оперативен щаб в Търново, на който предполагам ще присъстват колегите от другите две области. От тях очаквам анализ на ситуацията и приложения за действия. Трябва да се спазват вече разпоредите мерки. Имаше предложение да се направят отстъпки в обслужването на междуградските автобусите, така че това да позволи намаляване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск дори да носиш маска”, уточни Кунчев.

Според него обществото не е готово да приеме реалността. „Каквото си надробим, това ще сърбаме", уточни Ангел Кунчев.

„Намесата на политиката е очевидна. Тя вреди. Работата на експертите е да казваме какво трябва да се направи, а дали това ще стане, е решение на политиците", категоричен бе главният държавен здравен инспектор.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com