Понеделник,

Коронавирусът е новото черно

От: Иван Ватахов -
A
A
A

Един признак, че COVID-19 се превръща в част от ежедневието ни е фактът, че в социалните медии за болестта по целия свят вече се споменава по-малко. С 13% е спаднала употребата на наименованието на вируса през изминалата седмица, показва статистика на базирана в Люксембург компания, която анализира разговорите в социалните медии на повече от 180 езика. За това пише вестник Luxembourg Times.

Изминалата седмица бе белязана от глобалната пандемия, която принуждава държава след държава да предприемат крайни мерки за блокиране на общуването между хората, с цел забавяне на разпространението на вируса.

Вярно е, че 142-те милиона споменавания на името болестта в социалните медии дават огромно количество. И все пак "наблюдаваме някакво относително намаляване", заяви главният изпълнителен директор на компанията Talkwalker Роберт Глейснер в интервю за  Luxembourg Times в сряда.

В същото време дискусиите за COVID-19 с по-внимателно и аналитично отразяване от новинарските организации са се увеличили драстично до почти 5 милиона през последната седмица, заяви Глейснер.

„По принцип виждате, че репортери, журналисти, хора, които днес работят върху темата за коронавируса, кризата, последиците от затварянето вкъщи - всичко това е на 5 милиона, което е наистина изключително, изключително високо. И продължава да расте ", каза Глейснер. "Все още това е темата на деня, на седмицата и със сигурност ще продължи да бъде водеща тема през следващите един или два месеца."

Talkwalker тази седмица започна да публикува ежедневна таблица с показатели как се обсъждат болестта и нейното въздействия по целия свят, за да информира правителствата, компаниите и широката общественост, заяви Глейснер.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички