Коронавирус удари столична забавачка

Детската градина се затваря за дезинфекция

Коронавирус удари столична забавачка | StandartNews.com

Столична забавачка се затваря за дезинфекция, след като стана ясно, че медицинска сестра е заразена с опасния вирус. Жената е от персонала на детска градина 80 „Приказна калина“ в район “Красно село”. Тя е дала положителен резултат от PSR тест за COVID-19, съобщиха от Столичната община.

На 15 юни яслена група - А, в която е работила медицинската сестра, ще бъде затворена. На целия персонал на детската градина са направени изследвания с PSR тест, които са показали отрицателен резултат.

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се извърши пълна дезинфекция на детската градина.

Всички родители на деца от детската градина, ще бъдат уведомени за ситуацията от директорката Нина Иванова.

По разпореждане на Столичната здравна инспекция децата, които са контактни ще бъдат под домашна карантина 14 дни и няма да посещават градината. От РЗИ ще се свържат с всяко семейство за домашно посещение и взимане на PSR тестове. По-големите деца от семействата, които посещават други групи, също е необходимо да останат вкъщи.

При отрицателен PSR по-големите деца ще могат да посещават детската градина. Децата, които до момента не са идвали на ясла и не са контактни, ще се приемат от 15 юни в друга яслена група. Останалите групи в детското заведение утре ще отворят.

Междувременно, зам.-кметът по култура и образование Тодор Чобанов уточни, че контактни са 12 деца и на тях ще им бъдат направени тестове следващата седмица. По-големите, които се окажат с отрицателни резултати, ще могат да се върнат в детската градина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай