Колко имунитет дава заразата с К-19

Има гаранция поне за шест месеца

Колко имунитет дава заразата с К-19 | StandartNews.com

Хората, заразени с коронавирус, е малко вероятно да хванат болестта отново в продължение на поне шест месеца. Това обявиха изследователи от Оксфордския университет, цитирани от "Франс прес".

Професорът от Оксфордския университет Дейвид Ейър, един от авторите на изследването, заяви, че откритията са "наистина добра новина".

"Можем да сме сигурни, че поне в краткосрочен план повечето хора, които хващат COVID-19, няма да го хванат отново", увери той.

Авторите подчертаха, че все още не са събрали достатъчно данни, за да направят преценка за повторно заразяване след шест месеца.

Директорът по превенция и контрол на инфекциите в партньорите на проучването от Оксфордските университетски болници (OUH), Кейти Джефри, нарече откритието "вълнуващо"

Американската биотехнологична компания Moderna обяви тази седмица, че кандидатът ѝ за ваксина е бил с почти 95 процента ефективност в изпитване - седмица след като подобни резултати бяха обявени от фармацевтичния гигант Pfizer и неговия германски партньор BioNTech.

Изследването на Оксфорд за повторно заразяване се основава на данни от редовно тестване за коронавирус на 12 180 здравни работници в OUH за период от 30 седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай