Кога ще паднат ограниченията в Европа и САЩ

Прогнозата е на Угур Шахин, главен изпълнителен директор на биоинженерната компания BioNTech

Кога ще паднат ограниченията в Европа и САЩ | StandartNews.com

Ограничителните мерки, въведени в Европа и САЩ поради разпространението на коронавирус, могат да бъдат премахнати до края на лятото. Такъв период в интервю за Welt am Sonntag беше предвиден от Угур Шахин, главен изпълнителен директор на биоинженерната компания BioNTech, която създаде ваксината COVID-19 в сътрудничество с американския фармацевтичен гигант Pfizer .

„Ще има мутации, но те няма да ни изплашат “, прогнозира той. Шахин подчерта, че коронавирусът няма да изчезне и ще отнеме поне още една година, за да си възвърне контрола върху ситуацията.

На 17 март ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви влошаването на ситуацията с коронавируса в Европа. Това се дължи на намаляване на скоростта на ваксинация.

В Европа са одобрени четири ваксини срещу коронавирус: лекарство, разработено от Janssen-Cilag, подразделение на американската корпорация Johnson & Johnson , ваксини Pfizer, AstraZeneca и Moderna. В САЩ те започнаха да инокулират населението с лекарства Pfizer и Moderna.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай