Кантарджиев: Ще има спад на заразените след май

Недоверието към ваксините се подклажда от хора със задни мисли, които целят политическа кариера и финансови изгоди, каза професорът

Кантарджиев: Ще има спад на заразените след май | StandartNews.com

При млади хора, ваксинирани с препарата на "Астра Зенека", през първите 48 часа най-често като нежелан страничен ефект се появяват температура и разтрисане. При по-възрастните ваксинирани обаче, които вече чакат втора доза от препарата, почти няма нежелани ефекти, каза проф. д-р Тодор Кантарджиев в новия подкаст на Dir.bg "Директно в новините".

Според Кантарджиев недоверието към ваксините и говоренето за техните нежелани странични ефекти се подклажда от хора със задни мисли, които целят политическа кариера и финансови изгоди. Ваксината на "Астра Зенека" беше набедена, че при някои от хората се получава тромбоза, съсирване в дълбоките кръвоносни съдове, които имат тежки и понякога фатални последици, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Ако не се появят нови мутации и щамове на Ковид 19 и ако спазваме мерките, случаите на заразени хора ще започнат да намаляват след май месец. Ако така се развият нещата, есента ще имаме малко случаи, като ендемична проява на отделни места, категоричен беше професорът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай