Камери следят дали се тъпчем в метрото

Ще се използват и предупредителни гласови съобщения по радиоуредбата в чакалните

Камери следят дали се тъпчем в метрото | StandartNews.com

Още мерки за сигурност се въвеждат в столичното метро. С видеонаблюдение ще се следи дали пътниците спазват дистанция помежду си, докато чакат влак на пероните, съобщава Нова телевизия.

Ще се използват и предупредителни гласови съобщения по радиоуредбата в чакалните на подземната железница. На екраните пък се прожектират инструкции за безопасност.

"Не са натоварени станциите, има достатъчно място. Влакчетата са достатъчно на често", заяви пред Нова инж. Ангел Джоргов, началник на управление "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен".

Заради усложнената ситуация с коронавируса допълнително се дезинфекцират транспортните средства от градския транспорт, подлезите и навсякъде, където има парапети.

С дезинфектанти се обработват седалките на автобусите, трамваите, влаковете на метрото и всички места, които пътниците докосват с ръцете си.

Специални мерки за по-добра хигиена са въведени и в столичното метро. Закупени са още дезинфекциращи материали и вече всички процеси по миене, по обработване на повърхности, където пътниците имат възможност да се докосват, се извършват с допълнителни дезинфектанти.

В депото вагоните всяка нощ се обработва по същия начин - измиват се, пак се обработват повърхностите.

Всички влакове, които влизат в извънпиковите часове в депото, преди да излязат за следобедния пик също се обработват.

По станциите се извършват по няколко допълнителни обработки на повърхности, до които пътниците се докосват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай