Как слънцето и разходките се справят с вируса

Вече са натрупани голямо количество знания за вируса COVID-19

Как слънцето и разходките се справят с вируса | StandartNews.com

Слънцето с неговите лъчи и топлина, летните разходки на въздух и други занимания сред природата и изобщо навън, ще ни помогнат всеки от нас да се справи с коронавируса и да го изкара от тялото си, ако той е там. Това обяви в сутрешния блок на БНТ проф. Радостина Александрова, доктор по вирусология в Института по експериментална морфология, патология и антропология към БАН.

Тя разкри още, че вече са натрупани голямо количество знания за вируса COVID-19. Затова и вече е сигурно, че подобен вирус идва наистина от прилепите.

Коронавирусите са много мънички, те са около 100-150 нанометра. Три пъти по-голям от вируса, който причинява ХИВ и два пъти по-голям от вируса на грип-а.

„Вървим уверено към откриването на ваксина и лекарство“, обяви вирусологът, но поясни, че не знае колко сме близо до него.

Относно имунитета, тя заяви, че темата е сериозна и няма окончателен отговор. "Учените работят много и има доста голям напредък", каза проф. Александрова.

Във връзка с това как вирусът ще се държи в топлото и влажно време, тя съобщи, че се наблюдава, че заболеваемостта е доста по-ниска и даде за пример Индия. Вирусологът напомни как са се лекували болните от Испанския грип преди век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай