Излезе стряскаща версия за периода на пандемията

Пандемията все още не е приключила и хората трябва да бъдат подготвени за нови огнища

Излезе стряскаща версия за периода на пандемията | StandartNews.com

Пандемията от коронавируса в света може да продължи две години; разпространението на инфекцията не може да бъде контролирано, докато две трети от населението на света не стане имунизирано срещу него. Съответната прогноза е поместена в доклада на експерти на Центъра за изследване на инфекциозни заболявания към Университета на Минесота в САЩ, съобщава агенция "Блумбърг".

Поради способността да се предава от асимптоматични носители, коронавирусът, който е причинил пандемията, е по-труден за контрол от грипа. Учените отбелязват, че пациентите, чиито признаци на инфекция със COVID-19 все още не са се проявили, са най-инфекциозните.

След като милиарди хора бяха изолирани в продължение на няколко седмици, за да сведат до минимум разпространението на заразата по света, правителствата започнаха предпазливо да възобновят бизнеса и да отварят публичните пространства. Въпреки това, няколко нови вълни на пандемията на коронавирус вероятно трябва да се очакват до 2022 г., пишат авторите на доклада.

„Официалната обществена информация трябва да съдържа съобщение, че пандемията все още не е приключила и хората трябва да бъдат подготвени за нови огнища от време на време през следващите две години“, подчертават изследователите.

Докладът също така отбелязва, че тази година разработчиците бързат да създават ваксини, които могат да бъдат произведени в малки количества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай