Сряда,

Излезе стряскаща версия за периода на пандемията

От: Рачо Рачев -
141
Излезе стряскаща версия за периода на пандемията
A
A
A

Пандемията от коронавируса в света може да продължи две години; разпространението на инфекцията не може да бъде контролирано, докато две трети от населението на света не стане имунизирано срещу него. Съответната прогноза е поместена в доклада на експерти на Центъра за изследване на инфекциозни заболявания към Университета на Минесота в САЩ, съобщава агенция "Блумбърг".

Поради способността да се предава от асимптоматични носители, коронавирусът, който е причинил пандемията, е по-труден за контрол от грипа. Учените отбелязват, че пациентите, чиито признаци на инфекция със COVID-19 все още не са се проявили, са най-инфекциозните.

След като милиарди хора бяха изолирани в продължение на няколко седмици, за да сведат до минимум разпространението на заразата по света, правителствата започнаха предпазливо да възобновят бизнеса и да отварят публичните пространства. Въпреки това, няколко нови вълни на пандемията на коронавирус вероятно трябва да се очакват до 2022 г., пишат авторите на доклада.

„Официалната обществена информация трябва да съдържа съобщение, че пандемията все още не е приключила и хората трябва да бъдат подготвени за нови огнища от време на време през следващите две години“, подчертават изследователите.

Докладът също така отбелязва, че тази година разработчиците бързат да създават ваксини, които могат да бъдат произведени в малки количества.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички