Италия затяга мерките. Ето къде

В Италия действа ново постановление, което ограничава придвижването между италианските области

Италия затяга мерките. Ето къде | StandartNews.com

В Италия от днес до 6 април действа ново правителствено постановление, което ограничава придвижването между италианските области, освен ако няма основателна причина за това, предаде АНСА. В сила остава и вечерният час в цяла Италия, който започва в 22 ч. и продължава до 5 ч.

Много области променят и цветовете си спрямо риска и въвеждат нови ограничения от 8 март, предаде Вести.

Червена става областта, в която се намира Неапол, а оранжеви стават областите, в която се намират Триест, Венеция и Верона.

Ломбардия, където е Милано, още от вчера е тъмнооранжева област, почти на прага на червеното. Преустановява се присъственото обучение, разрешава се пазаруването само на един член от семейството, излизанията са по уважителни причини, затварят се зоните за спорт и развлечение в парковете и градините. Мярката ще е в сила до 14 март.

Областта на Болоня от понеделник става червена. Мярката засяга провинциите Римини, Форли-Чезена и Равена. Повече подробности за ограниченията там ще бъдат съобщени утре. Те ще са в сила до 21 март.

Областта Тоскана, където се намира Флоренция, остава за още седмица оранжева със специфичните за това ограничения, но в някои общини и провинции са обявени червени зони с по-драстични ограничения, касаещи присъственото обучение.

Областта Сардиния, която бе обявена за бяла, от 8 март се изискват задължителни тестове за Ковид-19 при пристигане на острова. Мярката е до 24 март. Всеки, който идва в Сардиния, има три възможности. Ако не може да потвърди с документ, че се е ваксинирал или че има отрицателен тест за коронавируса, той може да остане за 10 дни под карантина, или да си направи бърз тест на летището, или до 48 часа да отиде в специализирано заведение, за да си направи писиар тест.

В областта Абруцо, която остава оранжева, бяха обявени червени райони, но в тях остават отворени фризьорските салони, козметичните салони, началните училища и детските градини. Обмисля се присъствено обучение за останалите класове от 15 март.

В областта Калабрия, която е жълта, от понеделник училищата остават затворени за две седмици. Присъствени занятия ще бъдат разрешени само за учениците в неравностойно положение. В червената от понеделник област Кампания и оставащите червени области Молизе и Базиликата, ограниченията за още по-строги и дистанционното обучение е повсеместно, работят само търговски обекти от съществено значение и се ограничава и придвижването в пределите на общините на местожителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай