Искате ваксина? Запишете се при джипито

Започва записването за масовата имунизация срещу коронавирус

Искате ваксина? Запишете се при джипито | StandartNews.com

Започва записването за масовата ваксинация срещу коронавирус. Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари, съобщи Българският лекарски съюз.

Записването за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19 може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при личния лекар.

Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация, информира БЛС.

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година.

Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай