И в Пиемонте спряха ваксиниране с "АстраЗенека"

Това е акт на изключителна предпазливост,обявиха от здравната служба в областа

И в Пиемонте спряха ваксиниране с "АстраЗенека" | StandartNews.com

Ваксинирането с "АстраЗенека" бе спряно на поредно място в Европа. 

От северната италианска област Пиемонте заяви, че временно ще спре имунизацията с ваксината на компанията, след като учител от град Биела починал след ваксинация вчера, предаде Ройтерс. Решението бе взето, след като няколко европейски страни вече предприеха аналогична мярка - за последно Ирландия тази сутрин.

То е взето като предпазна мярка и властите в Пиемонте очакват резултатите от изследванията, които ще проверят използваната партида и дали има връзка между смъртта на ваксинирания и поставянето на препарата на АстраЗенека. Те не дадоха подробности за обстоятелствата около кончината на учителя.

"Това е акт на изключителна предпазливост, докато проверим дали има връзка. До този момент не е имало тежки странични ефекти при поставяне на ваксините", изтъкна в изявление ръководителят на областната здравна служба Луиджи Дженезио Икарди.

В четвъртък италианският здравен контролен орган забрани използването на една партида от ваксината на АстраЗенека. Източници на Ройтерс казаха, че решението е било взето, след като двама мъже са починали в Сицилия.Забраната е предпазна мярка, обясниха от регулатора и обърнаха внимание, че не е установена връзка между ваксинацията и последвалите "тежки неблагоприятни събития".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай