Фандъкова: Грипната ваканция ще бъде до 15 март

„Да бъдем спокойни и отговорни“, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Грипната ваканция ще бъде до 15 март | StandartNews.com

Столичният щаб за антивирусните мерки оповести актуална информация за мерките, които ще се предприемат за сигурността на гражданите предвид новите случаи на заразени с коронавирус.

„Да бъдем спокойни и отговорни“, призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Много важно е да следваме указанието на специалистите. Поисках от всички колеги във всички сектори да продължат засилените мерки за дезинфекция. Детските градини да имат засилен филтър“, поясни Фандъкова.

Щабът е обсъдил готовността на Втора градска болница в София да започне подготовката за трансформиране в рамките на 72 часа за приемане на пациенти с коронавирус.

„Към момента няма такава заповед. Дали има нужда от тази трансформация, ще прецени Националният щаб и министърът на здравеопазването. Спазваме строга йерархия, защото това е много важно за организацията и координацията“, уточни Фандъкова, но не се очаква решение за промяна в режима на детските градини.

Очаква се решението на Националния щаб за удължаване на грипната ваканция. По думите на столичния кмет вероятно ваканцията за учениците в София ще бъде удължена до неделя.

Културните институции са затворени със заповед на министъра на културата. Фандъкова е издала заповед за заговарянето на всички общински музеи, галерии, театри.


Кметът призова максимално да ограничим събирането и контактите. Целта на този етап е да се ограничи разпространението на вируса максимално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай