Европа обяви точна дата за край на пандемията

Ново странно изказване на еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон

Европа обяви точна дата за край на пандемията | StandartNews.com

Точна дата за край на пандемията обяви еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон. Разбира се, тъй като е французин, той си избра националния празник на страната си – 14 юли.

ВИЖ ОЩЕ: Европа зачерква руската ваксина

Европа може да достигне колективен имунитет на 14 юли, заяви Бретон, като изтъкна очакваното увеличаване на доставките на ваксини срещу COVID-19, предаде Франс прес.

ВИЖ ОЩЕ: Заради ваксината! Путин скръцна със зъби на Европа

"Да вземем една символична дата: на 14 юли /б.р. - националния празник на Франция/ ние ще имаме възможността да достигнем имунитет на целия континент", каза еврокомисарят по френската телевизия Те Еф 1.

ВИЖ ОЩЕ: Путин обяви - ваксинира се

"Това е последната права, защото знаем, че за да победим тази пандемия, има само едно решение: да се ваксинираме. Ваксините идват", увери той.

По думите на Бретон между март и юни ще бъдат доставени между 300 и 350 милиона дози ваксини. Той уточни, че 60 милиона дози се очакват през март, 100 милиона през април и 120 милиона през май и че в Европа 55 завода вече произвеждат ваксини, допълва БТА.

Вчера Тиери Бретон отписа руската ваксина и заяви, че Европа няма нужда от нея. Това предизвика острата реакция на Владимир Путин, който попита Европа чии интереси защитава – на хората или на фармацевтичните компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай