Вторник,

Ето кои мерки остават след 21 декември

От: СТАНДАРТ -
229
Ето кои мерки остават след 21 декември
A
A
A

Баровете и дискотеките най-вероятно ще остават затворени за Нова година. Нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени и след 21 декември. Училищата и детските градини също е рано да се отворят на 21-и. Те могат да бъдат отворени след Нова година. Това категорично заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: Приравняват бързите тестове на PCR-а

"Предстои да вземем решения за ресторантите и големите търговски обекти. Аз настоявам да не плащаме повече цената от 150 загубили живота си българи дневно и да продължим със сегашните ограничения", добави той.

"Много е рано да говорим за разхлабване на мерките, тъй като решението предстои да бъде обсъждано. До четвъртък-петък ще решим кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме. Като министър на здравеопазването ще настоявам да продължим да живеем със сегашните мерки и след 21-ви", каза още Ангелов. На въпрос как се преценява до каква степен сегашните мерки дават резултат и какъв, той отговори: "На първо място следим каква е заболеваемостта и как стои нашата страна в сравнение с останалите европейски държави. Следим и каква е смъртността. Разглеждаме я и по възрасти и дали починалите имат придружаващи заболявания", заяви той.

"Гледаме какъв е процентът на използваемост на болничните легла както за интензивно, така и за неинтензивно лечение. По този процент оценяваме какъв е натискът върху здравната ни система“, каза той. Според него е хубаво, че заболеваемостта е паднала под 600 на 100 000 души. Следим броя на позитивните тестове, колко от тези хора са потърсили лекарска помощ“, завърши той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com