Добри новини за ковид у нас, лоши за музикалните фенове

Ерик Клептън отмени концерти заради положителен тест за Ковид-19

Добри новини за ковид у нас, лоши за музикалните фенове | StandartNews.com

Случаите с коронавирус регистрирани през последното денонощие у нас са 275 при направени 6114 теста (към 4,5%), сочат  данните на Единния информационен портал.

През предходните 24 часа са били регистрирани 457 новите инфекции при 8130 теста (5,62% положителни).

Починалите вчера с диагноза Ковид-19 са шестима, колкото и завчера - всичките неваксинирани. Към нула часа днес в болници са пребивавали 567 носители на коронавируса, от които 51 са под интензивни грижи.

Продължи намаляването на броя на активните случаи с коронавирус - завчера те спаднаха под 100 хиляди (99 213), а вчера те бяха 88 937.

Не са добри новините за почитателите на Ерик Клептън обаче. Той отмени концерти заради положителен тест за Ковид-19 и няма се се срещне с публиката в Цюрих и Милано.

Медиците са казали на Клептън, че ако възобнови пътуванията и концертите прекалено рано, това може значително да забави пълното му възстановяване.

В разгара на пандемията от Ковид-19 Ерик Клептън обяви, че е скептично настроен към ваксините срещу новия коронавирус, както и срещу въвеждането на строги ограничения. Той все пак се е имунизирал срещу Ковид-19 с препарат на "АстраЗенека", който не е одобрен за употреба в САЩ, но има разрешение на Световната здравна организация за други държави, включително и във Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай