Четвъртък,

Чакане пред болница уби мъж с коронавирус

От: Рачо Рачев -
252
Чакане пред болница уби мъж с коронавирус
A
A
A

Разболял се от коронавирус почина в линейката след едночасов престой пред Инфекциозна клиника във Варна. Докато екип на Спешна помощ чака пациентът да бъде приет, състоянието на болния се влошава и се налага да бъде извикан реанимационен екип, за да помогне. Въпреки това обаче пациентът издъхнал в линейката, съобщи Нова телевизия.

„До случая се е стигнало след 10-дневно лечение на пациента вкъщи. Той е бил много болен и се е лекувал с антибиотици у дома“, обясни зам.-директорът на ЦСМП-Варна д-р Иван Здравков.

Той добавя, че пациентът не се е хранил и не е консумирал течности от близо седмица. Когато близките пожелават той да бъде хоспитализиран е отведен към Инфекциозната клиника. Практиката е всички пациенти с инфекциозни заболявания да минават първо оттам.

„В момента на пристигането той се влошава. Колегата започва реанимационни действия по протокол. Извикан е и реанимационен екип, но за съжаление случаят завършва фатално“, добавя д-р Здравков.

„До преди няколко дни се справяхме с настаняването сравнително бързо. Тогава случаите бяха малко. Засичаха се една или две линейки и се чакаше максимум 15-20 минути. От понеделник положението вече е много трудно“, каза специалистът.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com