Борисов е с коронавирус

Това съобщи самият той във фейсбук

Борисов е с коронавирус | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това става ясно от негово съобщение във Фейсбук.

ВИЖ ОЩЕ: Двама министри под карантина заради Борисов

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа премиерът!

В петък стана ясно че, зам.-регионалният министър Николай Нанков е положителен PCR тест, а сред контактните му лица бяха именно премиерът Борисов и още трима министри - Петя Аврамова, Кирил Ананиев и Десислава Танева, както и Севдалина Арнаудова от централата на ГЕРБ. Те бяха поставени под временна карантина, докато излязат резултатите от тестовете им. В събота РЗИ свали карантината на Борисов и Ананиев след отрицателните PCR тестове, както и тази на Арнаудова. На Петя Аврамова и предстои тестване в понеделник.

В петък Борисов присъства на подписване на два меморандума между България и САЩ за 5G мрежата и ядрената енергетика, като за целта преди мероприятието също бе си направил тест. Нанков пък го бе уведомил за своето заразяване след това - около 16.00 следобед в петък.

Бързото сваляне на карантината на Борисов, а преди това на президента Румен Радев след визитата му в Естония пък предизвика множество коментира в социалните мрежи. Това наложи шефът на Столичното РЗИ Данчо Пенчев да обясни,че са ги свалили заради естеството на работата на двамата, а тази възможност е разписана нормативно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай